|
2018-04-07 00:53:00, szombat
|
|
|
|
|
|
Kolbásszal töltött karaj
Hozzávalók:
disznókaraj
házi füstölt kolbász
só
bors
pirospaprika vagy paprikakrém
zsír
5-6 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
Kolbásszal töltött karaj készítése:
A karajt éles, hegyes késsel hosszában felszúrjuk,a rést kitágítjuk, majd belenyomunk egy ugyanolyan hosszúságú, előzőleg lefagyasztott, nem túl száraz füstölt kolbászdarabot.
Azért szoktam lefagyasztani, mert így sokkal könnyebben be lehet nyomni a hosszú karajba.
5-6 gerezd fokhagymát átnyomunk fokhagymatörőn, kevés sóval pépesítjük, jól kikeverjük. A karajt bedörzsöljük só, bors, paprika keverékével, majd a fokhagymapéppel.
Hosszúkás tepsibe tesszük, forró zsírral leöntjük, kevés vizet öntünk hozzá, lefedjük alufóliával, és 200 fokon fél órát sütjük. Kivesszük a sütőből, levesszük az alufóliát, visszatesszük a sütőbe, saját levével gyakran öntözgetve puhára pároljuk, majd pirosra sütjük.
Krumpli köret és saláta, majonézes vagy vajas zöldségek illenek hozzá.
Hidegen kitűnő hidegtálakhoz, akkor a húst zsírjából kiemelve, jó szorosan csomagoljuk fóliába, így szebben lehet majd szeletelni.
|
|
|
0 komment
, kategória: RECEPTEK - HIDEGTÁLAK |
|
Címkék: fokhagymapéppel, fokhagymatörőn, kolbászdarabot, lefagyasztani, hidegtálakhoz, visszatesszük, lefagyasztott, pirospaprika, bedörzsöljük, keverékével, belenyomunk, csomagoljuk, elkészítése, alufóliával, paprikakrém, disznókaraj, kikeverjük, felszúrjuk, kitágítjuk, hozzávalók, ugyanolyan, öntözgetve, hosszúságú, könnyebben, kolbásszal, fokhagymát, pépesítjük, szeletelni, átnyomunk, zsírjából, alufóliát, hosszúkás, levesszük, zöldségek, hosszában, fokhagyma, karajt éles, rést kitágítjuk, ugyanolyan hosszúságú, hosszú karajba, karajt bedörzsöljük, húst zsírjából,
|
|
|
|
karajt éles, rést kitágítjuk, ugyanolyan hosszúságú, hosszú karajba, karajt bedörzsöljük, húst zsírjából, fokhagymapéppel, fokhagymatörőn, kolbászdarabot, lefagyasztani, hidegtálakhoz, visszatesszük, lefagyasztott, pirospaprika, bedörzsöljük, keverékével, belenyomunk, csomagoljuk, elkészítése, alufóliával, paprikakrém, disznókaraj, kikeverjük, felszúrjuk, kitágítjuk, hozzávalók, ugyanolyan, öntözgetve, hosszúságú, könnyebben, kolbásszal, fokhagymát, pépesítjük, szeletelni, átnyomunk, zsírjából, alufóliát, hosszúkás, levesszük, zöldségek, hosszában, fokhagyma, kivesszük, majonézes, készítése, előzőleg, lefedjük, pároljuk, leöntjük, szorosan, kiemelve, töltött, hidegen, fóliába, füstölt, kolbász, illenek, karajba, paprika, szebben, tepsibe, tesszük, pirosra, zsírral, szoktam, sütőből, levével, gyakran, krumpli, öntünk, sütjük, puhára, késsel, saláta, karajt, hegyes, kitűnő, gerezd, száraz, hosszú, nyomni, sokkal, sütőbe, hozzá, saját, köret, fokon, vajas, sóval, lehet, kevés, karaj, akkor, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
18977 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1621
- e Hét: 12118
- e Hónap: 22471
- e Év: 81724
|
|
|